Levelfour Networks B.V.

Aankoop en aanleg van glasvezelnetwerken op bedrijfsterreinen

In het kort

Geldnemer:Levelfour Networks B.V.
Doel:Aankoop en aanleg van glasvezelnetwerken op bedrijfsterreinen
Locatie:Oosterbeek
Ondernemer:de heer Peter Grotenhuis
Financieringsbehoefte:€500.000,-
Aantal tickets:100 van € 5.000,-
Risico:3 op een schaal van 5
Financieringsvorm:20% aandelen, 80% achtergestelde leningen
Cum pref dividend:6,0% per jaar
Rente op lening8,0% per jaar
Betaling rente:per maand
Looptijd:10 jaar, exit mogelijk na 2, 4, 6 of 8 jaar betreffende de lening
Aflossingschema:120 maandelijkse annuiteiten, ingaande per 01-01-2017, Gedurende 2016 wordt alleen rente vergoed

Wat vindt NLInvesteert?

De komende jaren wordt een exponentieel toenemende vraag naar bandbreedte verwacht. Door de mogelijkheden van glasvezel vooral op het gebied van uploadsnelheid, kunnen de traditionele infrastructuur en ook 4G- en straks 5G-netwerken, niet tippen aan mogelijkheden die een glasvezelnetwerk biedt. Grote glasvezelbedrijven richten zich op de consumentenmarkt en veelal op individuele basis op grotere organisaties. Voor kleinere bedrijfsterreinen is tot op heden weinig aandacht.

Levelfour Networks lijkt met de branche-ervaren ondernemer Grotenhuis, de aangewezen partij om hier kansen te verzilveren middels een uitgekiend business plan. Nieuwe projecten worden pas opgestart als men met de exploitatie op het afzonderlijke project al break-even draait. Ook wordt de financieringsvraag pas concreet na de oplevering van het project/netwerk.

Levelfour zoekt investeerders die bereid zijn in aanvang een langdurig - 10-jarig - commitment af te geven. De verwachting is dat zodra de onderneming voldoende omvang heeft, een strategische partij de aandelen en lopende verplichtingen zal overnemen. Hierdoor zullen de investeerders die nu instappen, mogelijk tussentijds versneld worden uitgenomen. Het management van Levelfour Networks schat in, dat men in 2020 de onderhandelingen hierover zal ingaan.

Al met al een mooie propositie in een nichemarkt, met én een stabiel rendement over een langere periode én kans mee te profiteren van de waardestijging van het bedrijf.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.