Jansen Yachts B.V.

Overname Jachtbemiddeling van der Veen door Jansen Yachts

In het kort

Geldnemer:

Jansen Yachts BV, JH Terherne BV, Jachtbemiddeling Van der Veen BV.

Doel:overname watersportbedrijf + werkkapitaal.
Locatie:Sneekermeer
Ondernemer:de heer Evert Jansen
Financieringsbehoefte:€755.000,- waarvan €125.000,- via private investeerders
Aantal tickets:125 van € 1.000,-
Risico:3 op een schaal van 5
Financieringsvorm:lening
Rente op lening8,0% per jaar
Betaling rente:per kwartaal
Looptijd:5 jaar
Aflossingschema:lineair, ingaande per 01-01-2017, Gedurende 2016 wordt alleen rente vergoed.

Wat vindt NLInvesteert?

Ondernemer in de watersport Evert Jansen heeft met zijn bedrijf Jansen Yachts BV de aandelen van Jachtbemiddeling van der Veen BV en activiteiten van De Horne Jachthaven BV overgenomen. Evert Jansen lijkt met zijn passie voor de watersport, kennis van de markt en ervaring in het aansturen van mensen, de aangewezen man om de onderneming voort te zetten. De reacties van de bestaande medewerkers van de onderneming bevestigen deze indruk. Het commitment van ABN AMRO Bank, Impulsfonds Friesland en de verbondenheid van de verkoper als verhuurder van het onroerend goed en voor wie de nieuwe onderneming de bemiddeling van de bestaande voorraad schepen ter hand zal nemen, onderstrepen eveneens het vertrouwen in de heer Jansen.

Daarbij is de goodwill component, gerelateerd aan de historische winst, relatief laag. De exploitatie biedt voldoende ruimte om aan de verplichtingen te voldoen. Door winstinhouding en aflossing verbeteren de financiële ratio’s de komende jaren snel.

De combinatie van een bedrijf met een goed trackrecord en financiële performance, een koper met passie voor en ervaring in de sector en het vertrouwen van meerdere partijen (verkoper, provincie en banken), maakt dat wij deze overname vol vertrouwen ondersteunen! Voor de investeerders doet zich hier een mooie mogelijkheid voor om te investeren in een solide MKB onderneming met een goed risicoprofiel tegen een mooi rendement.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.