Olthoff en Van Unen

Financiering aankoop appartement Den Haag. Eerste hypotheek.

In het kort

Kredietnemer:

De heer R. Olthoff en de heer S. van Unen

Doel:

Financiering aankoop Dierenselaan 67 te Den Haag

Ondernemer:

Rutger Olthoff en Sander van Unen

Financieringsbehoefte:

EUR 275.000,=, waarvan EUR 210.000,= via investeerders NLInvesteert 

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

4 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding

7,5% rente per jaar

Betaling rente:

Per maand 

Looptijd:

6 maanden

Aflossingsschema:

De lening wordt afgelost op einddatum of zoveel eerder bij verkoop van het object

Wat vindt NLInvesteert?

Ondernemers Rutger Olthoff en Sander van Unen bundelen hun kennis en ervaring om gezamenlijk een start te maken met het kopen, verbouwen en verkopen van residentieel vastgoed. De ondernemers hebben gezamenlijk ruime ervaring met het succesvol transformeren van woningen, vooral in en rond Den Haag. De ondernemers hebben hier een sterk netwerk en een goede kijk op de markt. Den Haag heeft een grote aantrekkingskracht waardoor de vraag naar (opgeknapte) woningen en appartementen onverminderd hoog blijft. 

De ondernemers willen de komende jaren 2 tot 3 projecten per jaar realiseren, waarbij hun focus vooral op en rond Den Haag ligt.

Voor de aankoop en verbouwing van een appartement in Den Haag is er een financieringsbehoefte van EUR 275.000,=, Na inbreng van EUR 65.000,= eigen middelen is er nog een aanvullende financieringsbehoefte van EUR 210.000,= De Loan-to-Value (LtV; leensom als % van de marktwaarde) daalt tijdens de verbouwing van 84% bij aanvang naar 53% bij oplevering.

Investeerders via NLInvesteert krijgen de kans om de aanvullende financieringsbehoefte te verstrekken tegen 7,5% per jaar een een looptijd van 6 maanden. Als zekerheid wordt er ten gunste van de investeerders een eerste hypotheek gevestigd op het pand. Bovendien wordt er een materiele persoonlijke borgstelling afgegeven voor de volledige leensom.

Impact Corona
De ondernemers geven aan dat ondanks de coronaperiode in dit segment de vraag naar woningen onverminderd hoog is. Ook merken zij geen significante wijzigingen in de marktprijzen, sterker nog, deze zijn nog steeds groeiend. De verwachting van de ondernemers is dat deze trend aanhoudt. Makelaars bevestigen dit beeld.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.