Brüderlein Holding B.V.

Financiering productontwikkeling, automatisering en groei werkkapitaal

In het kort

Kredietnemer:

Brüderlein Holding B.V., Kroftman Structures B.V., Kortman GmbH, Fjordsen B.V. en Linx Digital Workforce B.V.

Doel:

Financiering productontwikkeling, automatisering en groei werkkapitaal

Ondernemer:

Thierry Tiedink (1973) en Oscar Tiedink (1967)

Financieringsbehoefte:

EUR 1.300.000,=, waarvan EUR 500.000,= vanuit een NLInvesteert fonds
Huisbank:

Rabobank

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

3 op een schaal van 5

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding:

8,50% rente per jaar

Kosten administratie & informatie:

0,1% per maand, inclusief BTW, over het gemiddeld uitstaand saldo

Betaling rente:

Per maand

Looptijd:

60 maanden

Aflossingsschema:

Aflossingen starten vanaf september 2022 en bedragen EUR 28.000,= per maand. De slottermijn ad EUR 516.000,= wordt op einddatum voldaan.

Zekerheden:

Tweede verpanding op inventaris, transportmiddelen, voorraden en debiteuren. Gezamenlijke borgstelling ondernemers van EUR 200.000,=.

Wat vindt NLInvesteert?

Kroftman ontwikkelt en verkoopt opslagloodsen, containeroverkappingen en opslagtenten. Het bedrijf biedt, via een uitgekiende online propositie, aan elke koper de mogelijkheid om interactief de gewenste loods, overkapping of tent zelf samen te stellen en direct een offerte te ontvangen. Alles wordt als bouwpakket geleverd, inclusief duidelijke bouwinstructies en uitgebreide technische beschrijvingen die behulpzaam zij bij de aanvraag van een bouwvergunning. Wie wil, kan de loods ook door Kroftman laten opbouwen via speciaal daarvoor ingehuurde teams van een Sloveens bedrijf. De loodsen zijn modulair, en kunnen hierdoor afgebroken en daarna hergebruikt worden.

Sinds 2019 is het bedrijf Fjordsen van Kroftman afgesplitst. Fjordsen heeft een online aanbod van daktenten die gemonteerd kunnen worden boven op personenauto’s, gericht op de outdoor trend waarbij mensen meer offline en flexibel willen zijn in hun vakantiebeleving. Kroftman en Fjordsen zijn tezamen onder de in 2019 opgerichte Brüderlein Holding B.V. geplaatst.

De productkennis en de online kennis heeft Kroftman ingezet bij het ontwikkelen en aanbieden van daktenten via Fjordsen BV. Deze daktenten bieden kampeerders nog meer vrijheid om te overnachten waar zij maar willen. Na een wat trage start in 2020 door corona, heeft Fjordsen het productpallet uitgebreid en is klaar voor de volgende zomer, ook doordat veel inkoop al is gedaan.

Om de marktpositie verder te verstevigen en uit te bouwen wil Kroftman investeren om grotere modulaire loodsen aan te kunnen bieden, in nog betere software voor de vindbaarheid op het internet en voor de online beleving, en in nieuwe ERP software voor verdere integratie van de backoffice processen. Hiervoor is EUR 1.300.000,= nodig. Daarnaast is er onderhands EUR 430.000,= geleend dat zij wil aflossen. Tot slot brengt groei ook behoefte aan meer werkkapitaal mee. In totaal vraagt Kroftman daarom een lening van EUR 2.000.000,=.

Het succes van Kroftman en de geplande investeringen bieden een goede uitgangspositie om de geplande groei te realiseren. Daarbij zal Kroftman ook bij een lagere groei dan gedacht haar financiële verplichtingen goed na kunnen komen. Ook van Fjordsen mag verwacht worden dat het online aanbod succes zal hebben, waarbij de omzet voor 2022 al op voorraad genomen is.

Aan investeerders wordt de mogelijkheid geboden om een lening van EUR 1.300.000,= te verstrekken, hiervan is EUR 1.125.000,= reeds ingevuld (waarvan EUR 500.000,= via het NLI Bedrijfsleningenfonds I). De looptijd bedraagt 60 maanden en de rentevergoeding bedraagt 8,5% per jaar.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.  

Let op! Investeringen op ons platform vallen niet onder het depositogarantiestelsel.