Investeren in bedrijven

NLInvesteert voor investeerders

Bij NLInvesteert investeer je in ondernemingen in jouw regio of in interessante bedrijven in andere regio's. Jij investeert tegen een aantrekkelijke en passende rente en stimuleert gelijktijdig de lokale economie. Op deze pagina lees je hoe investeren bij NLInvesteert werkt.


Investeren in kansrijke ondernemingen tegen aantrekkelijk rendement

Wij bieden jou op ons platform zorgvuldig beoordeelde projecten aan, van ondernemers die financiering nodig hebben. Jij bepaalt zelf in welk project je wilt investeren. Bij ieder project beschrijven we de ondernemer, de onderneming, het kredietrisico, de NLI-score en het bijpassende rendement. Afhankelijk van het risico varieert de rente op een lening van 6%-13%. Naast private en particuliere investeerders betrekt NLInvesteert ook (lokale) overheden, banken en andere vermogensverstrekkers bij een financiering. Als zij meefinancieren, kan je dat zien bij de projectomschrijving.

Investeren als particulier of zakelijk investeerder

Een investering is een lening aan een ondernemer waarbij per maand wordt betaald en ook wordt afgelost. Je kan zowel investeren als particulier en/of als zakelijk investeerder.

Jij betaalt een fee

Als investeerder betaal je een fee over jouw lopende investeringen. Zie hiervoor het tarievenoverzicht.

Investeren gaat heel eenvoudig!

  • Registreer bij NLInvesteert. Heb je al een profiel aangemaakt, log dan direct in.
  • Kies een project waarin je wilt investeren.
  • Kies het bedrag dat je wilt investeren.
  • Bevestig jouw investeringskeuze en ga naar afrekenen.
  • Zodra 80% van het doelbedrag is behaald ontvangt je van ons via e-mail een betalingsverzoek en maakt je jouw investeringsbedrag gemakkelijk aan ons over.
  • Wanneer het gehele doelbedrag is gerealiseerd wordt de overeenkomst tussen jou en de ondernemer geëffectueerd. Na ondertekening ontvangt de ondernemer binnen enkele dagen het kapitaal;
  • Volgens afspraak ontvang je vervolgens aflossing en rente;
  • Jij hebt geen administratieve lasten.


Waar kan ik in investeren?

Wil jij weten in welke projecten je kunt investeren? Kijk dan op de pagina met investeringsaanvragen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

"Zonder ondernemers is er geen bestaan mogelijk. NLInvesteert heeft de selectie gedaan van potentiële ondernemers met goede plannen. Als dan blijkt dat geld de enige belemmering is voor een ondernemer om zijn initiatief om te zetten in een organisatie, dan ben ik graag bereid om mee te investeren om van deze plannen werkelijkheid te maken."Nina Beswerda, vennoot Faktoo

Uitleganimatie voor investeerders

Uitleganimatie persoonlijk dashboard