​​​​​​​Ontdek de mogelijkheden voor MKB ondernemers​​​​​​​

Alles voor MKB ondernemers

NLInvesteert is er speciaal voor MKB ondernemers. Als je op zoek bent naar financiering voor jouw onderneming, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen voor de beste financieringsoplossing. Dat kan zijn via een bank, via non-bancaire financiers, via onze private investeerders of een combinatie daarvan.  NLInvesteert is ontstaan vanuit de hulpbehoefte en financieringsbehoefte van ondernemers. “Ik zag dat de markt helemaal op slot zat en dacht: hoe kan dat anders? Ik heb dit toen met 3 partners opgezet”, aldus Dirkjan Takke, Algemeen Directeur NLInvesteert.

Wanneer kunnen wij je helpen met jouw financieringsbehoefte?

Ondernemers kunnen voor uiteenlopende zaken op zoek zijn naar financiering. Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bekijk de onderstaande situaties en lees verder op de betreffende pagina waarmee wij MKB ondernemers van dienst zijn.

Direct contact? Bel ons op
085 4018 705 of mail naar info@nlinvesteert.nl

Bedrijfsfinanciering


Alternatieve financiering is de nieuwe werkelijkheid voor ondernemers die een bedrijfsfinanciering nodig hebben. Een financieringssmaak voldoet niet meer. Naast traditionele bancaire, lease- en/of factoringsoplossingen zijn er steedsvaker alternatieve financieringsmogelijkheden nodig.

Vastgoedfinanciering


NLInvesteert maakt het voor ondernemers mogelijk om bankvrij vastgoed te financieren. Wij organiseren dit type finaciering tegen de beste voorwaarden. Hoe doen dit? Wij combineren de verschillende kapitaalsoorten tot de meest optimale oplossing om investeringen in vastgoed mogelijk te maken.

Achtergestelde lening


Een achtergestelde lening is een leningvorm die wordt gecombineerd met andere leningen die aan een bedrijf worden verstrekt. “Achtergesteld” duidt er op dat bij surseance van betaling of faillissement van een onderneming, eerst de andere leningen worden afgelost en dan pas de achtergestelde lening. Het is dus een leningvorm met een hoger risicoprofiel en daarmee ook een hogere rentevergoeding.

Financiering zorgvastgoed


NLInvesteert is gespecialiseerd in het financieren van zorgvastgoed. Hierbij kan gedacht worden aan de realisatie van een gezondheidscentrum, de herontwikkeling van een kantoorpand naar zorgappartementen of de aankoop van een zorgboerderij. Ben je benieuwd hoe we een rol kunnen spelen in de realisatie van financiering rondom je zorgvastgoed? Lees dan verder.

Financiering voor ondernemers


Wij maken financiering mogelijk voor ondernemers door geld aan te trekken via investeerders uit regionale netwerken en vanuit ons eigen bestand aan lokale investeerders. Een investering wordt gedaan in de vorm van een lening en/of aandelenkapitaal. De bijdragen van de investeerders combineren wij met financiering die mogelijk wordt gemaakt door banken, regionale overheden, kredietunies en crowdfunders. 

Stapelfinanciering


Stapelfinanciering is vandaag de dag dé oplossing om tot een goede financieringoplossing te komen. Bij stapelfinanciering, ook wel cofinanciering genoemd, worden verschillende financieringsvormen gecombineerd om het benodigde kapitaal te verkrijgen. De specialisten van NLInvesteert staan naast je als ondernemer en begeleiden je van A tot Z in het proces. Ook na de totstandkoming van de stapelfinanciering staan wij je bij met raad en daad.

Bedrijfsovername financieren


Een bedrijf overnemen is het een intensief proces. Het is daarom raadzaam om specialisten in te schakelen. Zo kun jij je blijven concentreren op je specialisme, terwijl wij ons richten op de financiering. Naast eigen vermogen is er vaak belang bij extra extern kapitaal, ook wel de overnamefinanciering genoemd, om de acquisitie te kunnen financieren. Met NLInvesteert aan je zijde ben je in ieder geval verzekerd van een passende financiering.

Bedrijfslening


Als je onderneming groeit, kan het zo zijn dat je een bedrijfslening nodig hebt voor de financiering van jouw werkkapitaal. Alternatieven voor de traditionele bankfinanciering, zoals informele investeerders, participaties of een achtergestelde lening, worden steeds belangrijker. In het geval van cofinanciering, worden traditionele en alternatieve vormen van financiering gecombineerd in één bedrijfslening tot je totale financieringsbehoefte.  

Debiteurenfinanciering


Voor veel MKB-bedrijven is het een probleem; opdrachtgevers die laat betalen. Betaaltermijnen van 60, 90 of zelfs 120 dagen zijn niet ongebruikelijk. Vermogen van bedrijven zit veelal vast in openstaande facturen wat verdere groei kan belemmeren. NLInvesteert is gespecialiseerd in het organiseren van debiteurenfinanciering voor het MKB. Door debiteuren op korte termijn liquide te maken kun je als ondernemer blijven bouwen aan je onderneming.

Zakelijk krediet


Wij combineren verschillende kapitaalsoorten, om de volledige financieringsbehoefte in te vullen. Hierbij kan gedacht worden aan bancair krediet, aangevuld met kapitaal van particuliere investeerders. Door kapitaalsoorten te combineren, is het vaak mogelijk om tot 100% van de financieringsbehoefte te financieren. Voor een zakelijke financiering betaal je maandelijks rente en aflossing. De hoogte van de rente is afhankelijk van het risicoprofiel van de financiering en de kapitaalmix.

Veelgestelde vragen


Mogelijk heb je nog vragen, voordat je een aanvraag bij ons indient. Bekijk hier de meest voorkomende vragen die ondernemers ons stellen. Vind je geen antwoord op jouw vraag? Neem dan contact met ons op.


Bedrijfsfinanciering aanvragen voor MKB ondernemers


NLInvesteert is gespecialiseerd in het organiseren van MKB krediet vanaf 250.000 euro. Ga naar het aanvraagformulier en vul je gegevens in. Wij nemen vervolgens binnen 24 uur contact met je op.


Dirkjan Takke

Algemeen Directeur


Na het behalen van mijn master in Business Economics ben ik gaan werken in de financiële wereld. Ik heb o.a. gewerkt bij KPMG en Turner. Sinds 2014 ben ik actief als medeoprichter en directeur bij NLInvesteert. Samen met mijn collega's waarborg ik de hoogst haalbare kwaliteit in onze dienstverlening aan ondernemers, investeerders en samenwerkingspartners. Met gedrevenheid en professioneel plezier maken wij onze beloftes waar, iedere dag weer. Niet voor niets is NLinvesteert de nummer 1 in cofinanciering.