S. van der Veen Rolcontainers B.V.

Financiering werkkapitaal.

In het kortlogo

Kredietnemers:

S. van der Veen Rolcontainers B.V. en Roltopper B.V.

Doel:

Financiering werkkapitaal

Locatie:Almelo
Ondernemer:

Sander van der Veen

Financieringsbehoefte:

EUR 200,000,=

Ticketgrootte:EUR 1.000,=
Risico:4 op een schaal van 5 
Financieringsvorm:Lening
Vergoeding

9% rente per jaar

Betaling rente:Per maand 
Looptijd:12 maanden
Aflossingsschema:Aflossing op einddatum

Wat vindt NLInvesteert?

VRC Rolcontainers is gespecialiseerd in het maken en bedenken van interne transportoplossingen. Het bedrijf levert rolcontainers, transportwagens en aanverwante vervoers- en opslagboxen aan onder meer hotels, wasserijen, zorginstellingen, horeca, transport en groothandels.

Na productieproblemen en daarmee omzetverlies in 2017, heeft de onderneming de weg naar boven weer gevonden. Na een moeilijke periode,  draait het bedrijf weer winstgevend. Om verdere omzetgroei mogelijk te maken is er extra werkkapitaal nodig. 

Investeerders wordt de mogelijkheid geboden om een lening van in totaal EUR 200.000,= te verstrekken. Looptijd: 12 maanden. Rentevergoeding: 9%. In 2020 wordt een herfinanciering door de bank voorzien.    

Ten behoeve van de investeerders zal een eerste pandrecht worden gevestigd op inventaris en voorraad en een tweede pandrecht op vorderingen (na de factormaatschappij). Deze zekerheden hebben een dekkingswaarde (o.b.v. uitwinwaarde) van ruim tweederde van de gevraagde lening (EUR 137,000,=). Tenslotte geldt een hoofdelijke aansprakelijkheid van beide personal holdings van de ondernemers.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.