N.E. Nieuwenhuis Beheer B.V.

Aankoop o.g. en verbouwing tot vier appartementen aan de IJssel in het oude stadscentrum van Kampen.

In het kort

Kredietnemer:

N.E. Nieuwenhuis Beheer B.V. 

Doel:financiering project IJsselkade 64-65 Kampen (“project Kampen”)
Locatie:Kampen
Ondernemer:De heer N.E. Nieuwenhuis 
Financieringsbehoefte:EUR 857.500,=, waarvan EUR 600.000,= via investeerders NLInvesteert
Ticketgrootte:EUR 1.000,=
Risico:3 op een schaal van 5 
Financieringsvorm:Lening
Vergoeding

7,5% rente per jaar  

Betaling rente:Per maand 
Looptijd:7 maanden, vanaf 01-09-2018 tot uiterlijk 01-04-2019. Aflossingen op basis van verkoop appartementen.
Zekerheid:eerste hypotheek op het onroerend goed IJsselkade 64-65 te Kampen

Wat vindt NLInvesteert?

N.E. Nieuwenhuis Beheer B.V. realiseert op een aantrekkelijke locatie (beschermd stadsgezicht) een 4-tal appartementen in het centrum van Kampen. Een bestaand winkelpand met bovenwoning worden daartoe verbouwd. De ondernemer heeft ruime ervaring met bouwprojecten en kan de bouwkundige aanpassingen volledig binnen de eigen Nieuwenhuis groep uitvoeren. De bovenwoning is reeds verkocht en voor de verkoop van de overige 3 te realiseren appartementen zijn de marktomstandigheden momenteel zeer goed. 

Investeerders wordt de mogelijkheid geboden een lening ad EUR 600.000,= te verstrekken met een looptijd van 7 maanden. Ten behoeve van de investeerders wordt een eerste hypotheek gevestigd op het onroerend goed. De 'loan-to-value' (financiering als percentage van waarde onderpand) is 80% dalend naar ca 40%.

Aflossingen vinden plaats zodra woningen worden verkocht. De bovenwoning is reeds verkocht, daarom wordt 54% van de lening al na twee maanden weer afgelost. De verwachting is dat alle appartementen nog dit jaar verkocht worden. De rentevergoeding bedraagt 7,5% per jaar. De ondernemer heeft zich bereid verklaard bij vervroegde aflossing, over het tweede deel van de lening (deel na aflossing i.v.m. verkoop bovenwoning), in ieder geval rente te betalen tot en met 31 maart 2019 (cq. 3 maanden extra rente).

NLInvesteert vindt dit een aansprekende propositie voor investeerders; een stevige hypothecaire zekerheid (waarde onderpand ruim hoger dan gevraagde lening) i.c.m. een aantrekkelijke rentevergoeding van 7,5% per jaar. 

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.