WATT MOBILITY B.V.

Groei- en herfinanciering aanbieder van e-bikes

In het kort

Kredietnemers:

WATT MOBILITY B.V.

Doel:

Groei- en herfinanciering 

Ondernemer:

F. (Frans) Nomden (1969) en M.J.A. (Marc) Jacobs (1966)

Financieringsbehoefte:

EUR 1.700.000,=, waarvan EUR 700.000,= via investeerders NLInvesteert (waarvan EUR 300.000,= achtergesteld bij Rabobank) 

Ticketgrootte:

EUR 1.000,= (3/7 deel van het deelnamebedrag wordt achtergesteld, 4/7 deel betreft een reguliere lening)

Risico:

3 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Lening

Vergoeding

9% rente per jaar (wordt 8% zodra in enig boekjaar de EBITDA boven EUR 935.000,= is uitgekomen) plus 25% korting bij aankoop van een WATT fiets.

Betaling rente:

Per maand 

Looptijd:

6 jaar

Aflossingsschema:

Op het deel dat wordt achtergesteld bij de Rabobank ad EUR 300.000,= vindt gedurende de looptijd geen aflossing plaats en wordt ineens afgelost op de einddatum. Op het niet achtergestelde deel ad EUR 400.000,= wordt lineair afgelost vanaf 01-07-2020.

Cofinancier: Rabobank

 

Wat vindt NLInvesteert?

WATT MOBILITY is een aanbieder van e-bikes, waarvan de accu en aandrijving geïntegreerd zijn in de fiets. De onderneming maakt een voorspoedige groei door; WATT fietsen zijn gewild! Sinds dit voorjaar is de onderneming winstgevend. Richting 2020 wil men de (online) marketinginspanningen vergroten om zo de omzet verder te laten groeien. Belangrijk aspect voor de afnemers is de levertijd; die mag niet te lang zijn. Daarom worden nu voorraden opgebouwd. De financiering hiervan wordt verzorgd door Rabobank en NLInvesteert. Het deel dat via NLInvesteert wordt gefinancierd biedt voor investeerders een mooie gelegenheid te investeren in een onderneming met een duurzame propositie tegen een aantrekkelijke vergoeding. Naast de rentevergoeding bieden de ondernemers een korting van 25% bij de aanschaf van een WATT fiets!

Beide ondernemers verstrekken ten behoeve van de investeerders van NLInvesteert een borgstelling van EUR 75.000,=.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.