E. Soer B.V.

Overname aandelen E. Soer B.V.

In het kort

Kredietnemers:

Home Depot B.V., NEWCO Soer B.V. en E. Soer B.V. 

Doel:

Overname aandelen E. Soer B.V.

Ondernemer:

Ronald Kort

Financieringsbehoefte:

EUR 2.025.000,=, waarvan EUR 650.000,= via investeerders NLInvesteert 

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

Risico:

4 op een schaal van 5 

Financieringsvorm:

Achtergestelde lening

Vergoeding

11% rente per jaar. Daarnaast ontvangen investeerders in 2020 een korting van 25% op aankopen via de website, tot een maximum van het deelnamebedrag.

Betaling rente:

Per maand 

Looptijd:

60 maanden

Aflossingsschema:

Het eerste jaar is de lening aflossingsvrij, vanaf 1 januari 2021 zal de lening in 4 jaar worden afgelost.

 

Wat vindt NLInvesteert?

Ondernemer Ronald Kort heeft de kans om het bedrijf E. Soer B.V. uit Meppel over te nemen. Met zijn jarenlange ondernemerservaring in de groothandel en het internationaal zakendoen, is hij de aangewezen man om deze overname succesvol te doen.

Ronald Kort komt uit een ondernemersfamilie en runt samen met een zakenpartner een succesvolle groothandel in sanitair, verwarmings- en ventilatieproducten in Arnhem.

Het bedrijf E. Soer B.V. is eveneens een groothandel en o.a. gespecialiseerd in garage- en werkplaatsuitrusting, gereedschappen en spuitbussen.

Omdat de huidige eigenaar het bedrijf voor een groot deel op afstand vanuit het buitenland aanstuurt en er op acquisitie gebied nauwelijks inspanningen zijn gedaan, ziet Ronald Kort kansen om de omzet en rentabiliteit van E. Soer B.V. op korte termijn te vergroten.

Huisbankier Rabobank heeft aangegeven graag te willen financieren, mits er aanvullend achtergesteld vermogen in het bedrijf komt. Om deze reden is NLInvesteert ingeschakeld. De overnameprijs en robuuste operationele cashflow legitimeren een ruimere financiering met vreemd vermogen. 

Investeerders krijgen via NLInvesteert de kans om een achtergestelde lening te verstrekken van in totaal EUR 650.000,= tegen een rente van 11% per jaar. De looptijd is 5 jaar. Ook zonder de beoogde groei kunnen de financieringsverplichtingen uit hoofde van de overname reeds worden nagekomen. De beoogde en haalbaar geachte rentabiliteitsverbetering geeft extra ruimte richting de toekomst. 

De koper brengt uit eigen middelen EUR 100.000,= in en de verkoper verstrekt een lening van EUR 300.000,= die is achtergesteld bij de lening via NLInvesteert.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.