Baarssen Seafood Urk B.V.

Financiering uitbreiding activiteiten

In het kort

Kredietnemer:

Baarssen Seafood Urk B.V. en Philip Baarssen Holding B.V.  

Doel:

Uitbreiding activiteiten met de opstart van Baarssen Seafood Urk  

Ondernemer:

De heer Philip Baarssen  

Financieringsbehoefte:

EUR 780.000,=, waarvan EUR 250.000,= via investeerders NLInvesteert 

 
Cofinancier: NL Credit Services  

Ticketgrootte:

EUR 1.000,=

 

Risico:

3 op een schaal van 5 

 

Financieringsvorm:

Lening

 

Vergoeding

9% rente per jaar

 

Betaling rente:

Per maand 

 

Looptijd:

66 maanden  

Aflossingsschema:

De aflossingen gaan in op 1 januari 2021 waarna de lening in 5 jaar zal worden afgelost  

Wat vindt NLInvesteert?

Philip en Yvonne Baarssen (broer en zus) zijn opgegroeid met en in de visindustrie. Hun vader was directeur-grootaandeelhouder van een groot internationaal opererend visverwerkingsbedrijf. In 2009 heeft Philip een van de bedrijven van senior, Baarssen Primary Processing BV, samen met twee compagnons, doorgestart onder de naam Baarssen Fish Processing (BFP). Dit bedrijf heeft sindsdien zowel in omzet als in resultaat een fraaie ontwikkeling doorgemaakt.

Zus Yvonne is altijd actief geweest in de verse voorverpakte vishandel als salesmanager. Zij heeft in al die jaren een enorm netwerk opgebouwd in met name de nationale en internationale retailketens.  

Philip en Yvonne nemen nu samen het initiatief om Baarssen Seafood Urk (BSU) op te richten. Met deze onderneming richten zij zich op de groeimarkt voor verse voorverpakte vis. Voor de opstart is financiering nodig voor de aankoop van machines (EUR 405.000,=) en werkkapitaal (EUR 375.000,=). De totale financiering wordt ingevuld met een leasemaatschappij, een werkkapitaalfinancier en investeerders via NLInvesteert.

Investeerders krijgen de kans een lening van EUR 250.000,= te verstrekken, met een looptijd van 5,5 jaar en een jaarlijkse rentevergoeding van 9%. Als zekerheden ten gunste van de investeerders zal er een tweede pandrecht op activa worden gevestigd, worden de aandelen verpand en geeft de ondernemer een materiele persoonlijke borgstelling van EUR 50.000,= af. 

Impact Corona
De Coronacrisis raakt de voedselketen die zich richt op verkoop via het supermarktkanaal, relatief beperkt. Dit is een minder gevoelig afzetkanaal omdat mensen simpelweg blijven eten.

Wilt u meer weten over dit project?

Bent u benieuwd naar de achtergronden en de uitgebreide analyse van dit project? Log dan nu in.