NLI Vastgoedfinancieringenfonds I

Open voor inschrijving

Het NLI Vastgoedfinancieringenfonds  biedt jou de mogelijkheid te investeren in Nederlands vastgoed waarbij je vaak het eerste recht van hypotheek krijgt; het pand of de grond fungeert daarmee als onderpand. Een vastgoedfinanciering met tweede hypotheekrecht behoort ook tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld wanneer de bank het eerste hypotheekrecht heeft. De rentevergoeding voor investeerders wordt afgestemd op het risicoprofiel. Op basis van het meerjarig trackrecord kan een netto rendement van minimaal 7% worden verwacht.Het Fonds is open voor inschrijving

Je kunt meedoen vanaf €100.000,00.

Dit fonds kent een looptijd van 3+2 jaar. Tijdens de eerste drietal jaren van dit fonds worden de aflossingen van de leningen door het fonds terug geïnvesteerd. In de laatste twee jaren zal het fonds worden afgebouwd door het uitkeren van de aflossingen aan de participanten. De renteopbrengsten worden op maandelijkse basis uitgekeerd. 

Aanvraag documentatieset

Laat hier je gegevens achter, dan sturen wij de documentatieset van het NLI Bedrijfsleningenfonds I spoedig naar je toe.

Je gegevens

  • Goed rendement.
  • Ruime risicospreiding.
  • Zorgvuldige risicobeoordeling.
  • Doorlopende monitoring en informatie.

Zorgvuldige selectie

Investeer in een reële economie en ontvang maandelijks een goed rendement. 
Iedere financieringsaanvraag doorloopt een zorgvuldig proces. Onderdeel daarvan is een bespreking in een propositie commissie. Beoordeling vindt plaats vanuit verschillende disciplines. Belangen van ondernemers en investeerders worden gewogen. Op basis van een grondige risicoanalyse en een afgewogen risico-rendementsverhouding, wordt een rentevergoeding vastgesteld die past bij de voorgestelde propositie. Door blijvende betrokkenheid en monitoring na financiering, worden doorlopend de belangen van de investeerders geborgd.

Zorgvuldige risicobeoordeling

Lex van Teefelen, lector MKB-financiering Hogeschool Utrecht, beschrijft in het radioprogramma AEX-factor van BNR het onderscheidende vermogen van NLInvesteert als volgt:

“NLInvesteert geeft een hele goede risicoanalyse. Je ziet aan alles dat dit professionals zijn. En ze blijven de ondernemer volgen.”

Focus Fonds

Vanaf 1 februari 2023 heb je de mogelijkheid om met het NLI Vastgoed- financieringen fonds te investeren in een gespreide portefeuille van vastgoedfinancieringen. Door het verstrekken van financieringen aan zorgvuldig geselecteerde vastgoedprojecten, beperken wij de investeringsrisico’s. Naast projectontwikkeling en vastgoed transformatie, valt ook de financiering van verhuurd residentieel vastgoed en de verhuur / aankoop van bedrijfsmatig commercieel vastgoed binnen de scope van het fonds. Het Fonds richt zich op verantwoorde vastgoedontwikkeling en gezonde vastgoedportefeuilles met zekerheden in eerste en tweede verband.


Meer informatie?

Laat je gegevens hier achter en ontvang de documentatieset.

Aanvraag documentatieset

Laat hier je gegevens achter, dan sturen wij de documentatieset van het NLI Bedrijfsleningenfonds I spoedig naar je toe.

Je gegevens

Of neem direct contact op met Dirkjan Takke of Peter Strabbing:

Dirkjan Takke
06-51 68 13 02
Peter Strabbing
06-23 618 412