Cofinancieren: hoe werkt het?

U bent ondernemer, wilt groeien met uw bedrijf en heeft financiering nodig. Wij helpen u hier graag bij! Als regisseur van bedrijfsfinancieringen, combineren we verschillende kapitaalsoorten tot de best passende oplossing. U wordt volledig ontzorgd. Hoe het werkt? Dat leggen we u op deze pagina uit.

Hoe werkt cofinanciering?

NLInvesteert maakt financiering voor ondernemers mogelijk. Dat doen we door verschillende financieringsvormen te stapelen tot een cofinanciering.  Wij trekken gelden aan via investeerders uit regionale, sociale netwerken rondom u en uw onderneming en vanuit ons eigen bestand aan lokale investeerders. Een investering wordt gedaan in de vorm van een lening (eventueel samen met een 'equity' deel) met een passende risico-rendementverhouding. De bijdragen van de investeerders combineren wij met financiering die mogelijk wordt gemaakt door banken, regionale overheden, kredietunies, investeerders en crowdfunders. Samen maken al deze onderdelen de financiering compleet. En dat ziet er zo uit:

hoe-werkt-cofinanciering

Aanvragen van een cofinanciering gaat heel eenvoudig!

Neem direct contact op met onze specialisten via 085 401 87 05 (werkdagen) of mail naar info@nlinvesteert.nl, wij helpen u graag verder! Via onderstaande stappen kunt u ook uw aanvraag online indienen.

 1. Registreer u op de website. Bent u al lid? Log in.
 2. Maak een profiel aan van uw onderneming. Geef hierbij aan waarvoor u de cofinanciering aanvraagt.
 3. Geef aan welk bedrag u wilt lenen. 
 4. Upload de benodigde documenten, zodat wij uw aanvraag goed kunnen beoordelen. Het gaat om: uw definitieve jaarrekening van het afgelopen jaar en het jaar ervoor, uw bedrijfsplan (balans en winst en verliesrekening), pdf-document van de financiële prognose van de organisatie voor de komende 3-5 jaar, de meest recente IB-aangifte en uw cv.
 5. Controleer alle gegevens goed.
 6. Betaal gemakkelijk via iDeal.

Uw cofinanciering is aangevraagd en dan?

NLInvesteert kijkt naar u als ondernemer en uw onderneming (markt, strategie, team, inrichting, commercie, e.d.). Financieel experts van NLInvesteert beoordelen de cijfers van uw onderneming zeer deskundig. Zij kijken naar uw solvabiliteit, liquiditeit en rentabiliteit. Samen levert dat een overwogen beoordeling van het kredietrisico op, dat wordt uitgedrukt in de NLI-score. NLInvesteert bespreekt de uitkomsten met u. Het kan zijn dat wij wel het vertrouwen krijgen in u en uw onderneming, maar dat we de onderbouwing van de aanvraag niet goed genoeg vinden. In zo’n geval helpen wij u uw businessplan en/of de structurering van uw financiering aan te scherpen, zodat de financieringsaanvraag toch door kan gaan. Wanneer uw aanvraag is geaccepteerd benaderen we de passende financieringspartners en/of investeerders.

NLInvesteert coach

Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken, vraagt NLInvesteert iedere ondernemer een coach te nemen. Hierbij kunnen wij u helpen. Wij vinden een coach in de eerste plaats belangrijk om uzelf te helpen, maar ook om de investeerders extra zekerheid te bieden. Samen met u kunnen we zoeken naar een passende coach waarmee u zowel persoonlijk als professioneel een goede klik hebt en die u en uw onderneming daadwerkelijk vooruit kan helpen. Heeft u reeds een coach? Dan maken wij graag even kennis met hem of haar.

Uw aanvraag is gepubliceerd en dan?

 • Indien u naast financiering vanuit bijvoorbeeld een bank of een fonds ook gelden aantrekt via private investeerders, wordt uw aanvraag gepubliceerd op ons platform.
 • Zodra uw financieringsaanvraag loopt, kunnen investeerders tot maximaal 90 dagen investeren via het platform NLInvesteert.
 • Indien binnen de genoemde 90 dagen voldoende geld bij elkaar wordt gebracht (doelbedrag wordt gehaald), storten wij het geldbedrag aan u door.
 • U betaalt vervolgens het geleende bedrag inclusief de rente terug in een termijn van 6 tot maximaal 60 maanden.
 • Investeerders kunnen bedragen inbrengen. De betaling gaat via Stichting Beheer NLInvesteert.
 • Indien het geld niet binnen de maximale plaatsingstermijn bij elkaar wordt gebracht, gaat de financiering niet door.

Wat zijn de kosten?

Bij het tarievenoverzicht kunt u het volledige document met informatie over de tarieven downloaden.

Administratieve afhandeling

Als ondernemer heeft u geen omkijken meer naar het administratieve traject. Dat regelt NLInvesteert voor u. U zorgt voor een tijdige maandelijkse aflossing aan de Stichting Beheer NLInvesteert, de Stichting maakt de bedragen over naar uw investeerders.

Zonder ondernemers is er geen bestaan mogelijk. NLInvesteert heeft de selectie gedaan van potentiële ondernemers met goede plannen. Als dan blijkt dat geld de enige belemmering is voor een ondernemer om zijn initiatief om te zetten in een organisatie, dan ben ik graag bereid om mee te investeren om van deze plannen werkelijkheid te maken. 

Nina Beswerda, vennoot Faktoo